Aniden ayrılanlar, süreci yönetemeyenler, uzaklığı kabullenemeyenler… Ayrılık acısını atlatmanın en kolay yolları

İlişkiler sonsuza kadar sürmeyebilir. Bitmiş bir ilişkinin ardından süreci yönetemeyip bunalıma girmek yerine bu yazdıklarımızı uygulayarak acınızı hafifletebilirsiniz

Bu acıyı neden iyileştirmelisiniz hiç düşündünüz mü? İyi bir aşkın kötüye gitmesi üzücü ve acı verici olabilir bu gayet normaldir. Ayrılığın neden olduğu, sebepler veya sonuçlar önemli değildir. Çünkü sonuç her şekilde acı verir ve bu acı ilerlemenizi de engeller. Eski sevgilinizi unutmanızı kolaylaştıracak önerilerimizi sizin için yazdık…

Her türlü teması kesin

Bunu kendiniz için yapmalısınız. Eski sevgiliyi herhangi bir şekilde hayatınızda tutmaya çalışmak size zarar verir ve süreci uzatır. Eski sevgiliyle arkadaş kalma durumu da sağlıklı bir durumdur diyemeyiz çünkü bu durumda eski partnerler sürekli bir beklenti içinde olacaktır.

Acı çektiğiniz için bu süreçte savunmasızsınızdır. Kendinizi sağlıklı sınırlarla korumalı eski sevgiliye karşı kendinizi kapatmalısınız.

Beraberken size dürüst ve nazik davranmayan birinin daha sonra gerçekten iyi anlaşacağınız biri veya arkadaşınız olabileceği beklentisi sadece sizi incitir.

Her şekilde hayal kurmayı bırakın

İlişkiler her zaman bir nedenden dolayı biter. Ayrılık da genelde pek sürpriz olmaz. Birçok insan da sahip olduğu ilişkiyi tekrar yaşamayı istemez, ayrılık sürecinde üzüldükleri şey, yaşananlar yaşanmasaydı her şeyin nasıl farklı olacağını düşünmek ve ihtimaller üzerine düşünmekten kaynaklanır. 

Beynimiz yaşanan süreci onarmak için acı verici anıları arka plana iter bu yüzden insan daha çok iyi anıları hatırlar ve anılara özlem duyarak eski partnerini özler.

Bu hayallere kapılmak sağlıklı değildir çünkü böyle bir ilişki başından beri yoktur. Birçok ilişki başta çok güzel olur zaten olması gereken budur öyle olmasa ilişki yaşama süreci hiç başlamazdı, önemli olan ilişkinin baştan sona doğru giden sürecidir.

Öfkeli kalmayın, bu acıyı kabullenin ve acının sebeplerini unutmayın. Bunları yaptığınızda iyileşme sürecine geçebilirsiniz.

Eski partnerinizi hala sevmeniz anormal değildir

Sevgi beslemek, aşk duygusunu hala taşımak ayıp veya suç değildir. Bir süre beraberlik yaşadığınız birini elbette bir anda söküp atamayabilirsiniz. Fakat unutmayın ki aşk tek başına bir ilişkiyi yürütmek için yeterli değildir. Hissettiğiniz sevginin zamanla sıradanlaşmasına izin verin.

Kendinizi sevin

Kendinizi gerçekten severseniz, değerinizi de bileceksiniz ve değerinizi bilen insanlara vaktinizi ayırmanın ne kadar kıymetli olduğunu düşüneceksiniz.

 

İlginizi çekebilir

  1. Bunları yapın aşırı terlemekten kurtulun!
  2. Mükemmeliyetçilikle kendinizi çürütmeden başarıya ulaşın
  3. Güzel günlerde bile içinizde sızı varsa...