Bebeğinizin sinirlenmesini istemiyorsanız bu davranışlardan sakının!

Bebeğinizin ne istediğini anlayamıyor ve ağlamasını durduramıyor musunuz? O zaman bu haberimiz sizin için. Bebeğinizi sinirlendiren nedenleri sıraladım. Hadi hemen haberin detaylarına göz atalım!

Yemeği reddetme

Bebeğinize yemek yedirmekte zorlanıyor ve bu tür durumlarda ısrarla yemek yedirmeye mi çalışıyorsunuz? Eğer cevabınız ”evet” ise bebeğiniz yemeyi kabul etmediğinizde ve hırçınlaştığında ısrarcı davranışlardan kaçının. Siz aç olduğunu düşünseniz bile bebeğiniz o an tok olabilir. Böyle durumlarda bebeğinizin dikkatini dağıtın ve biraz zaman geçtikten sonra tekrar yedirmeyi deneyin.

Yürümeye başladığında onu motive edin

Bebeğinizin yürümeye başlama süreci çok önemli. Çünkü bu süreçte başarısızlıkla tanışıyorlar. Yere düştüklerinde büyük tepkiler vermeyin. Yüz ifadenizi koruyun ve ona motive edici sözler söyleyin.

Hemen hayır demeyin

Bebeğiniz yemek yerken çatalı yere atma ya da oyuncaklarını yere atma gibi hareketler sergileyebilir. Bu tür durumlarda hayır demek bebeğinizi hırçınlaştırabilir. Bunun yerine yere attığı nesneyi yerden kaldırmayın ve onu başka şeylerle oyalamaya çalışın. Bir süre sonra bu alışkanlığından vazgeçecektir.

Kendini ifade edemiyorsa

Bebekler ilk konuşmaya başladıkları zaman kelime dağarcıkları sınırlı olduğundan doğru cümleler kuramayabilirler bu durum da onlarla alay etmeyin ve sakince cümlelerini toparlamasına izin verin.

Herkesin kucağına almasına izin vermeyin

Bebekler 6-7 aylık iken anne babasını diğer yabancılardan ayırt etmeyi öğrenir. Sizin için yakın olan diğer aile üyeleri bebeğiniz için yabancı olduğundan kendilerini güvensiz hissedebilirler. Bu durumlarda bebeğinizin korku yaşamaması için başkasının kucağına gitmek istemediğinde ısrar etmeyin.

İlginizi çekebilir

  1. Çocuklarda gün sonu sendromu
  2. Çocuğunuzun başarılı bir lise dönemi geçirmesi için ne yapabilirsiniz?
  3. 20, 30, 40 yaş hamilelikleri: Hangi yaşta hamilelik daha sağlıklı?