Bebekle rahat tatil ipuçları

Bebekle tatil yaparken işinizi kolaylaştıracak ipuçları...

Çocuk sahibi olmak, ani kararlarla çılgın kaçamaklar yapmanızı engellemez; sadece biraz daha planlama ve özen gerektirir.

Önceden düşünülmüş ve birkaç yere gitmeksizin, daha az yerde keyifli bir tatil yapmak mümkün!

Bebekle seyahat etmenin keyfini çıkarabilmek için doğru planlama ve programlama yapmanız yeterli olacaktır. Valizinizi gereksiz eşyalarla değil, sadece ihtiyacınız olanlarla doldurun, ihtiyaç listesini doğru hazırlayın, ilaçları unutmayın ve uzun yolculuklarda ne yapmanız gerektiğini önceden öğrenin!

Yolculuk Öncesi Hazırlıklar

Eğer bebeğiniz küçükse ve özellikle sık kusuyorsa, gittiğiniz yerde ihtiyacınız olacak her şeyi yanınıza almayı unutmayın. Sıvı sabun, yüzey temizleyici, el havluları ve hatta bir lavabo fırçası gibi malzemeleri taşımak yerine, küçük plastik şişelere doldurabilir veya gittiğiniz yerde temin edebilirsiniz.

İhtiyaç Listesi

İlaçları Unutmayın

Uçakla Seyahat Önerileri

Otomobil Seyahatinde Sık Sık Mola Verin

Adaptasyon Sendromuna Dikkat!

Herkes için alışılmadık bir ortamda yaşamaya başlamak ve uyum sağlamak başlangıçta zor olabilir. Bebeklerde de bu duruma “Genel Adaptasyon Sendromu (GAS)” denir ve uyku sorunlarına neden olabilir. Dışkılama değişiklikleri (özellikle kabızlık) ve iştah azalması gibi etkiler de görülebilir.

Bu sıkıntıları azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

İlginizi çekebilir

  1. Öfke nöbetindeki çocuğa nasıl yaklaşılır?
  2. Emziren anneler dikkat: Bu gıdalardan uzak durun
  3. Pedagoglardan 10 tavsiye