Bu tarif parmak yedirir: Ev yapımı tereyağı

Kendi mutfağınızda doğal ve katkısız tereyağı yapmanın keyfini çıkarın! Sadece birkaç basit malzemeyle, market ürünlerini geride bırakacak lezzette ev yapımı tereyağınızı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

500 ml tam yağlı süt kreması
Bir tutam tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Kremanın Hazırlanması: Tam yağlı süt kremasını buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Kremanın sıcaklığı, çırpma işlemini kolaylaştıracaktır.

Çırpma İşlemi: Kremayı derin bir kaba alın ve mikserle düşük hızda çırpmaya başlayın. Krema önce hafifçe kabaracak, ardından kıvamı koyulaşacaktır. Çırpmaya devam edin; yaklaşık 8-10 dakika sonra krema kesilmeye başlayacak ve tereyağı topakları oluşacaktır.

Tereyağının Ayrılması: Çırpma işlemi sırasında tereyağı ve ayran birbirinden ayrılacaktır. Tereyağı topaklarını süzgeç yardımıyla süzün ve fazla ayranı ayırın. Tereyağı topaklarını bir araya getirerek bir top haline getirin.

Yıkama: Tereyağını daha uzun süre saklamak için birkaç kez soğuk suyla yıkayın. Bu işlem, tereyağındaki ayran kalıntılarını temizler ve tereyağının bozulmasını önler.

Tuzlama (İsteğe Bağlı): Eğer tuzlu tereyağı istiyorsanız, bu aşamada bir tutam tuz ekleyip iyice yoğurun.

Saklama: Tereyağınızı hava geçirmez bir kaba koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Ev yapımı tereyağı, buzdolabında yaklaşık 1 hafta taze kalacaktır.

Öneriler:

Tereyağınızı farklı aromalarla tatlandırmak isterseniz, içerisine taze otlar, sarımsak veya baharatlar ekleyebilirsiniz.
Süzülen ayranı da atmayın! Ayran, kek ve poğaça tariflerinde kullanabileceğiniz besleyici bir üründür.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir

  1. Şimdi tam zamanı: Köstebek pasta
  2. Ferahlatıcı bir tarif: Pirinçli kabak sıyırma
  3. Detoks etkili salata: Ton balıklı enginar salatası