Bu yöntemle mayo ve bikini izlerinden kurtulun!

Tatilden sonra hafif bir bronzluk genellikle hoş bir görüntü sunsa da, uzun süreli bikini izleri cildinizde renk farklılıklarına yol açabilir. Güneş kremleri cildinizi korusa da, bazen bu izler kaçınılmaz olabiliyor. Neyse ki, bu soruna çözüm bulmak mümkün! 

Deniz sezonunun tadını çıkarırken, kadınların en büyük sorunlarından biri, bikinilerinin bıraktığı izler oluyor. Genellikle mayo ve bikinilerin ip askılarıyla örtülen bölgeler, güneşten yeterince yararlanamadığı için koyu renkli bronzluk yerine bembeyaz kalıyor. Peki, bu bikini izlerinden nasıl kurtulabilirsiniz?

Bikini izlerini azaltmak için karbonatlı doğal bir çözüm deneyebilirsiniz. Bir bardak su ile biraz karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin.

Bu karışımı bikini izlerinin olduğu bölgelere sürüp, yaklaşık 15 dakika bekletin. Sonrasında durulayın. Bu uygulamayı haftada birkaç kez tekrarlayarak, bronzluk çizgilerini hafifletebilir ve cildinizin rengini dengeleyebilirsiniz.

Bronzlaştırıcı ürünler

Eğer bronzluğunuzda düzensizlikler varsa, bronzlaştırıcı ürünler kullanarak eşit bir ton elde edebilirsiniz. Uygulama sırasında daha fazla bronzluk gereken bölgeleri belirleyin ve ürünlerinizi dikkatli kullanın. Püskürtme ve sıvı bronzlaştırıcılar oldukça pratik olabilir, ancak çizgilerin üzerine doğrudan uygulamak yerine, bir fırça ile hafifçe geçmek daha iyi sonuç verebilir.

Cilt peelingi  

Pürüzsüz bir bronzluk için cildinizin ölü hücrelerden arınmış olması önemli. Doğal yollarla yapılan bir kese, cildinizin pürüzsüzleşmesine yardımcı olabilir. Ancak, cildinizi kurutmamaya özen gösterin; nazik bir şekilde peeling yapın.

Dengeli kullanım

Bronzlaştırıcıyı cildinize eşit şekilde uygulamak, cildinizin pürüzsüz ve homojen bir şekilde bronzlaşmasını sağlar. Ürünü dikkatli ve dengeli bir şekilde uygulamak, doğal görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

İlginizi çekebilir

  1. Saç bakımının önde geleni: Biberiye suyu!
  2. Cilt bakımı kaç günde bir yapılmalı? İşte uzmanlardan cevap...
  3. Burnunuzda sivilce varsa sebebi bu olabilir...