Çok kısa sürede kilo verdiren smoothie tarifi

Smoothie'ler mükemmel kalıcı gıda trendidir, özellikle yeşil meyve suları çok popülerdir ve yüksek besin yoğunlukları nedeniyle bizi ikna eder. Fazladan bir lif, vitamin ve mineral için ıspanak ve meyveli smoothie'mizde yulaf gevreği eksik olmamalıdır. Yulaf ezmeli yeşil smoothiemizi nasıl hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

Sabah işe giderken ya da terli bir antrenmandan sonra olsun, smoothie’ler herkesin ağzındadır ve mutlak zinde yiyecek olarak kabul edilir. Ancak satın alınan meyve suları, fruktoz açısından zengin oldukları için genellikle kalorileri çok yüksektir. Bu nedenle ev yapımı, yeşil sebze suları daha sağlıklıdır tıpkı yulaf ezmeli ıspanak ve meyveli smoothie gibi. Yapraklı yeşillikler size bitkisel protein, B vitaminleri ve C vitamini ile magnezyum ve demir gibi mineraller sağlar. Yaban mersini antioksidanlar, C vitamini açısından zengindir ve şeker ve kalori bakımından çok düşük olduğu kabul edilir. Her şey yulaf ezmesi ile yuvarlanır. Tahıl size bol miktarda enerji verir ve size lif ve demir, magnezyum ve kalsiyum gibi değerli mineraller sağlar.

Yeşil smoothie için malzemeler4 porsiyon içinHazırlık
  1. Ispanağı yıkayın, süzün (dondurulmuş ıspanağı bir gece buzdolabında eritin). Muzları soyup dilimleyin. Çilekleri yıkayıp süzün.
  2. Meyve suyu, 600 ml su, ıspanak, muz, çilek ve fıstık ezmesini bir karıştırıcıya koyun ve kapatın. Karıştırıcıyı en düşük seviyede başlatın, ardından kremalı bir içecek elde edene kadar her şeyi en üst seviyede iyice püre haline getirin. İstenirse, inceltmek için biraz daha su ekleyin ve kısaca tekrar karıştırın. İçeceği bardaklara dökün ve servis yapın.
Tarif İpuçları

Smoothie tarifimiz harika bir şekilde değiştirilebilir. Örneğin, yaban mersini veya çilek gibi diğer yumuşak meyveleri alabilirsiniz. Örneğin fıstık ezmesini badem ezmesiyle de değiştirebilirsiniz. 

İlginizi çekebilir

  1. Kısa sürede kilo vermek isteyenler için kayısı diyeti nasıl yapılır?
  2. Çay içerken tüketmemeniz gereken besinler! Kansızlığa yol açabiliyor...
  3. Et beni neden oluşur? Et beni neden koparılmamalıdır?