Gece cilt bakımı nasıl yapılır?

Bahsedeceğimiz basit ve etkili ipuçlarıyla, gece bakım rutininizi düzenleyerek cildinizi bir adım daha ileriye taşıyabilirsiniz!

Gün boyu karşılaştığınız çevresel etkenler, cildinizin yaşlanma sürecini hızlandırabilir. Bu yüzden, ışıltılı ve sağlıklı bir cilt için hem gündüz hem de gece cilt bakımınızı ihmal etmemeniz gerekiyor. Özellikle gece yapılacak bakım rutininiz, hücre yenilenmenizi destekleyerek cildinize aydınlık bir görünüm kazandırır. 

  1. Makyaj, gözeneklerinizi tıkayarak cildinizin nefes almasını engeller ve siyah noktaların oluşumuna neden olabilir. Ayrıca, makyaj kalıntıları cildin yağ dengesini bozarak birikimlere yol açabilir. Bu yüzden, uyumadan önce cildinizi iyice temizlemeniz önemli. Doğal yağlı sabunlarla cildinizi arındırarak temizliği sağlayabilirsiniz.
  2. Cilt tonikleri, cildinizin yağ dengesini düzenleyerek gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Bu da sivilce oluşumunu önler ve cildinizi tozdan arındırır. Doğal bir alternatif olarak gül suyunu tonik olarak kullanarak cilt bakımınızı sürdürebilirsiniz.
  3. Cildinizin sağlıklı ve canlı görünmesi için nem dengesinin korunması şart. Dış etkenler, cildinizi kurutabilir. Bu nedenle düzenli olarak nemlendirici krem kullanarak cildinizin nem ihtiyacını karşılamalısınız.
  4. Göz çevresi oldukça hassastır ve bu bölgenin nem dengesini korumak için düzenli olarak göz kremi kullanmalısınız. Göz kremi, göz çevrenizi nemlendirir ve kırışıklıkları engeller. Göz kremini, gözün iç kısmından başlayarak yüzük parmağınızla nazikçe uygulayabilir ve hafif bir masaj yapabilirsiniz.
  5. Yastık kılıfları, kiri ve tozu barındırır, bu yüzden haftada bir ya da iki kez düzenli olarak değiştirmeniz gereklidir. Temiz yastık kılıfları, cildinizin daha temiz ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

İlginizi çekebilir

  1. Saç boyası kör eder mi?
  2. En çok beğenilen saç kesimleri!
  3. Pespembe makyaj trendi: Coquette