Kahvaltı sofranıza Balkan esintisi: Ev yapımı Ajvar

Balkanların eşsiz lezzeti ajvar, közlenmiş sebzelerin mükemmel uyumuyla sofralarınızı renklendiriyor!

Ajvar, Balkan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle kış aylarında sofraları renklendiren bu nefis sos, közlenmiş biber ve patlıcanın eşsiz uyumuyla damaklarda iz bırakır.

İster kahvaltıda, ister ana yemeklerin yanında tüketilebilen ajvar, lezzetiyle sofralarınıza renk katarken, doğal içerikleriyle sağlığınıza da katkı sağlar. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik ve lezzetli ajvar tarifi!


Malzemeler:

3 adet kırmızı kapya biber
2 adet patlıcan
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Biber ve Patlıcanları Közleyin: Kapya biberleri ve patlıcanları közleyin. Közleme işlemi ocakta, fırında ya da mangalda yapılabilir. Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Domatesleri Haşlayın: Domatesleri kabuklarından ayırmak için sıcak suda kısa süre haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra küçük parçalara doğrayın.

Malzemeleri Karıştırın: Közlenmiş biber, patlıcan ve domatesleri blenderdan geçirin. Ardından ince doğranmış sarımsağı ekleyin.

Sosu Pişirin: Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve sebze püresini ekleyin. Karışıma sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte, karışım kıvam alana kadar pişirin.

Soğutun ve Servis Edin: Hazırladığınız ajvarı soğutun. Ardından kavanozlara doldurup buzdolabında saklayabilirsiniz. Kahvaltılarda, et yemeklerinin yanında ya da sandviçlerde kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

  1. Şimdi tam zamanı: Köstebek pasta
  2. Ferahlatıcı bir tarif: Pirinçli kabak sıyırma
  3. Detoks etkili salata: Ton balıklı enginar salatası