Kahvaltıya çıtır çıtır yakışır: Fırında peynirli ekmek

Fırında peynirli ekmek, kahvaltılara ve atıştırmalıklara lezzet katan, yapımı oldukça kolay bir tariftir. Sıcak ve çıtır çıtır bir ekmek, eriyen peynirin lezzetiyle buluştuğunda ortaya çıkan bu nefis tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

1 adet bayat ekmek (veya taze ekmek)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
2-3 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
1 tutam ince doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Ekmek Hazırlığı:

Ekmek dilimlerini yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimleyin. Bayat ekmek kullanıyorsanız, bu tarif ekmeği daha lezzetli hale getirecektir.

Peynirli Karışımı Hazırlayın: 

Bir kaseye rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, tereyağı ve sütü ekleyin. İsteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

Ekmekleri Hazırlayın:

Hazırladığınız peynirli karışımı ekmek dilimlerinin üzerine eşit şekilde sürün. Karışımı ekmeğin her yerine yayıldığından emin olun.

Pişirme:

Fırını 180 dereceye ısıtın. Peynirli ekmek dilimlerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika, peynirler eriyip ekmekler kızarana kadar pişirin.

Servis:

Fırından çıkardığınız peynirli ekmekleri sıcak olarak servis edin. Dilerseniz üzerine biraz daha taze maydanoz ekleyerek süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir

  1. Şimdi tam zamanı: Köstebek pasta
  2. Ferahlatıcı bir tarif: Pirinçli kabak sıyırma
  3. Detoks etkili salata: Ton balıklı enginar salatası