Lezzetin zirvesi! Fırında kumpir

Fırında kumpir, pratik bir şekilde evde hazırlayabileceğiniz, nefis ve doyurucu bir lezzet! Kendi damak tadınıza uygun malzemelerle çeşitlendirebileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.

Kumpir, her yaştan insanın sevdiği, lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Geleneksel olarak sokak satıcılarından alabileceğiniz bu nefis patates yemeğini, evde de kolayca hazırlayabilirsiniz.

Fırında kumpir tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunar. Evde kendi damak tadınıza göre hazırlayabileceğiniz bu tarif ile dilediğiniz malzemeleri ekleyerek mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz.

Yapılışı:

Patatesleri Hazırlayın:

Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan fırça ile temizleyin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve patatesleri fırın tepsisine yerleştirin. 60-70 dakika kadar, patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Patatesleri Ezme:

Fırından çıkardığınız patateslerin üzerine hafifçe bastırarak ortalarını açın. İç kısmını dikkatlice bir kaşık yardımıyla çıkartarak bir kaba alın. İçine tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, süt, tuz ve karabiber ekleyin. Patates püresi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Patateslerin Doldurulması:

Patateslerin içini tekrar doldurarak kaşar peyniri ile kaplayın. Üzerine isteğe bağlı olarak ketçap, mayonez veya farklı soslar ekleyin. Hazırladığınız iç malzemeleri (mısır, sosis, zeytin, vs.) patateslerin içine yerleştirin.

Son Pişirme:

Fırında 10 dakika daha pişirin. Kaşar peyniri eriyip üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Servis:

Sıcak olarak servis yapın ve isteğe bağlı olarak yanına turşu, yeşil salata ya da domates sosu ile birlikte sunun.

İlginizi çekebilir

  1. Şimdi tam zamanı: Köstebek pasta
  2. Ferahlatıcı bir tarif: Pirinçli kabak sıyırma
  3. Detoks etkili salata: Ton balıklı enginar salatası