Mağazadan aldığımız kıyafeti giymeden önce neden mi yıkamalıyız

Yeni kıyafetinizi alır almaz yıkamak yerine giymeyi tercih eden kişi sayısı oldukça fazla. Ne kadar doğru baya tartışılacak bir konu. Ütüsü bozulmasın hemen kullanayım derken sağlığınızdan aman olmayın.

Muntazam görünen yeni alınmış kıyafet görüntüsü hepimizi mest eder. Fakat o muhteşem ütülerini bozmak zorunda olabilirsiniz çünkü uzmanlar yeni aldığınız kıyafetleri yıkanmadan giymenin cilt problemlerine yol açtığını söylüyor. Gelin beraber neden yeni aldığımız kıyafetleri yıkamadan giymemeliyiz öğrenelim.

Kıyafetler üretilirken genellikle zararlı kimyasal maddeler kullanılır

Yeni kıyafetleriniz temiz göründüğü için giyilebilir olduklarını düşünebilirsiniz ama yeni kıyafetlerde genelde cildinizle temas edecek toksinler bulunduğu için cildiniz için zararlı olabilir.

Bir giyim şirketi sahibi, çoğu hazır giyim üretim fabrikasının, iş makinelerinin ve imalatın yoğun olduğu kentsel sanayi bölgelerinde kurulduğunu söylüyor

Ve bu fabrikaların hava kalitelerinin çok iyi olmadığını, fabrikaların havalandırmalarından tüm bu tozun ve kirin kumaşlara girip yapıştığından bahsediyor.

“Sanayilerde endüstriyel toz ve kir hava yoluyla taşınır ve bunlar üretim sürecinde kumaşlara yerleşir.”

‘Yani kıyafetleri satın aldığınızda tertemiz görünebilir ama aslında o kumaşlarda göremediğiniz birçok şey var.”

İlginizi çekebilir

  1. Alerji mevsimi başladı! Sonbahar hastalıklarına karşı nasıl korunursunuz?
  2. Disleksi hangi yaşlarda ortaya çıkar? Erken teşhisin önemi!
  3. Duman yerine buhar: Elektronik sigara ölüme yol açabilir mi?