Manipülatör olabilir misiniz?

İnsanlar bazen kendileri için yargıya varmakta zorlanabilir ve başkalarında sorun ettikleri davranışları kendileri yapıyor olabilirler. Manipülatörlerden olup olmadığınızı anlamanız için belirtileri sıraladık.

Gizli manipülasyon, oldukça ince ve gizemlidir. Bu, başkalarının düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını etkilemenin zarif yollarından biridir.

Üstelik gizli manipülasyon sadece diğerleri için değil, manipülatörün kendisi için de fark edilmesi zor olabilir. 

Neden gizli manipülasyon fark edilmez?

1. Hepimizin kendi motivasyonlarımız ve eylemlerimiz konusunda kör noktaları olabilir. Bu, bazen kendi davranışlarımızı değerlendirmekte zorluk çekmemize neden olabilir.
   
2. Manipülasyon genellikle alışkanlık haline gelir ve bu yüzden bilinçli farkındalığın dışında gelişir.

3. Karşınızdaki kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlamak amacıyla davranabilirsiniz. Bu, manipülasyonun fark edilmesini zorlaştırabilir.

Gizli manipülasyonun 7 belirtisi

Gizli manipülasyonun belirtilerini anlamak, kendinizi bu ince stratejilerin içinde bulup bulmadığınızı sorgulamanızda size yardımcı olabilir. İşte dikkat etmeniz gereken yedi işaret:

1. Gerçekten gitmek istediğiniz bir restorana dair sadece olumlu yorumları paylaşıp olumsuzları gizleyebilirsiniz. Bu, diğer kişinin durumu anlamasını zorlaştırabilir.

2. Eğer başkalarının onayını alma ihtiyacı içindeyseniz, bu muhtemelen bilinçaltında sizi memnun etmek için yaptığınız davranışları etkileyebilir.

3. İnsanların sizi nazik, düşünceli ve iyi bir kişi olarak görmesi sizin için çok önemli olabilir. Bu çaba, bazen gerçek duygularınızı gizlemenize neden olabilir.

4. İstediğiniz sonucu elde etmek için kelimelerinizi dikkatle seçebilirsiniz. Gerçek duygularınızı veya düşüncelerinizi saklayarak durumu kendi lehinize çevirmeye çalışabilirsiniz.

5.  İnsanların varlığından etkileniyor olabilir ve bu yüzden davranışlarınız, etrafta kimin olduğuna göre değişebilir. Örneğin, başkaları izlerken daha nazik veya çalışkan olabilirsiniz.

6. İltifat etmek, başkalarının onayını kazanmanın ve amacınıza ulaşmanın bir yolu olabilir. Bu övgülerin samimi olup olmadığını değerlendirin.

7. Eğer davranışlarınız diğer kişiden bir şeyler almak amacıyla tasarlandıysa ve bu gerçekleşmiyorsa, sık sık öfkeli ve kırgın hissedebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

  1. Mental sağlık bilişsel bozulmayı etkiliyor!
  2. Doğal bir mucize: Karbonat
  3. Değersizlik kısır döngüsünden kurtulmanın yolu