Öksürüğe doğal şifa buymuş!

Boğaz ağrısı ve geçmeyen öksürükten muzdaripseniz, bu tarif tam size göre!

Dört malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu doğal öksürük şurubu sayesinde öksürüğünüzü hızla hafifleteceksiniz. Soğuk algınlığı, nezle veya grip gibi rahatsızlıklarla başa çıkmanıza yardımcı olacak bu şurubun malzemeleri oldukça basit.

Malzemeler

Yapılış

Öksürük şurubunu hazırlamak için önce 1 litre kadar suyu kaynatmalısınız. Kireçsiz içme suyu kullanmanız önemli. Kaynar suyu bir sürahiye alıp üzerine sırasıyla bal, zencefil, karanfil ve isteğe bağlı olarak tarçını ekleyin.

Karışımı birkaç kez karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın. Şurubun gece boyunca dinlenmesini sağladıktan sonra, her gece yatmadan önce ve sabahları birer kaşık tüketebilirsiniz. 

Bu şurup sayesinde sevdiklerinize de şifa dağıtabilir, bağışıklığınızı güçlendirerek kış aylarını hasta olmadan geçirebilirsiniz.

Karanfilin faydası

Karanfil, boğazda oluşan iltihap ve tahrişi hızla etkileyen güçlü bir bileşendir. Zararlı mikropları yok eden karanfil, yaklaşık bir saat içinde göğsü rahatlatır. Her sabah ve akşam bu karışımdan düzenli olarak tüketenler, kışı daha sağlıklı geçirme şansına sahip olur. Karanfilin kanı temizleme ve bağışıklığı artırma özellikleri sayesinde vücuttaki mikroplar hızla yok edilir.

İlginizi çekebilir

  1. Alerji mevsimi başladı! Sonbahar hastalıklarına karşı nasıl korunursunuz?
  2. Disleksi hangi yaşlarda ortaya çıkar? Erken teşhisin önemi!
  3. Duman yerine buhar: Elektronik sigara ölüme yol açabilir mi?