Zerrin Özer: 'Rahatsızlığımdan dolayı ağzım yamuldu dengesizleştim'

Zerrin Özer, Borderline Kişilik Bozukluğu'ndan muzdaripti. Peki bu hastalık nedir ve Zerrin Özer'e ne yaptı?

Borderline kişilik bozukluğu, duygusal istikrarsızlık, yoğun ilişkiler, kendilik algısında belirsizlik ve impulsif davranışlarla karakterize edilen bir mental sağlık durumudur.

Bu bozukluğa sahip kişiler genellikle duygusal olarak çok değişken olabilirler ve ilişkilerinde aşırı uçlarda hissedebilirler. Kendilik algılarında belirsizlik, boşluk hissi ve sık sık intihar düşünceleri veya kendine zarar verme davranışları da görülebilir. 

Usta sanatçı Zerrin Özer, uzun yıllardır psikolojik sorunlarla mücadele ediyor. Geçtiğimiz nisan ayında sosyal medya üzerinden “Defolup gitmek istiyorum. Nasıl uçlardasınız? Ben borderline’ım, ya sizler? Beni tanımıyorsunuz, bıktım artık. Beni yaftalamanızdan, bıktım bazı kuş beyinlilerden” şeklinde bir paylaşımda bulunarak içsel sıkıntılarını dile getirmişti.

Borderline kişilik bozukluğuyla gündeme gelen 65 yaşındaki sanatçı, hastalığının ilerlemesi üzerine doktorunun tavsiyesiyle Darülaceze'deki fiziksel tedavi ve rehabilitasyon merkezine yattı.

Hakkında çıkan iddiaların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Özer, şu sözleriyle hayranlarını bilgilendirdi: “Kıymetli sevenlerim ve değerli basın mensupları, dünden beri çıkan haberleri şaşkınlıkla izliyorum. Darülaceze, Sayın Hamza Cebeci başkanlığında sürekli kendini yenileyen ve profesyonel sağlık hizmeti sunan bir kuruluştur. Huzurevi olması dışında, sağlık anlamında da birçok destek sunmaktadır. Günlük yaşamımı etkileyen bazı fiziksel sağlık sorunlarımın tedavisinde bu uzman doktorların bulunduğu kurumu yanlış anlaşılmalarla düşkün ya da hasta gibi göstermeye çalışmak beni üzüyor. Lütfen bu tür konularla gündemi meşgul etmeyelim. Sevgili sevenlerim, Zerrin iyiyim. Endişelenmeyin. Sevgilerimle.”

Tedavi sürecini tamamlayarak taburcu edildi ve sağlık durumu hakkında yeni açıklamalar yapan sanatçı, “Sağlık durumum çok iyi. Kendimi çok iyi hissediyorum. Mutlu ve huzurluyum. Arada sağlık sorunları yaşıyorum ama bomba gibiyim ve herkesi çok seviyorum” dedi. 

Daha sonra Özer, baş dönmeleri nedeniyle yapılan testlerde beyin damarlarında daralma tespit edildiğini, tedavi sürecinde olduğunu ve iyileştiğini belirtti. Sağlık sorunları nedeniyle bazı konserlerini kaçırdığını ancak yakında sahnelere döneceğini de sözlerine ekledi.

İlginizi çekebilir

  1. Gülseren Ceylan açıkça konuştu! Mehmet Ali Erbil ile birlikte olma sebebi buymuş...
  2. Kıvanç Tatlıtuğ estetik mi yaptırdı?
  3. Sahnesinde saldırıya uğradı! Simge Sağın'a telefon atıldı...