Dut kurusu, vücut üzerinde birçok olumlu etkisi olan şifalı bir kuruyemiştir. Bu faydalar arasında kalp ve damar sağlığını destekleme, karaciğer fonksiyonlarını düzenleme gibi birçok madde bulunmaktadır.
Fit atıştırmalık olarak da tercih edilebilen dut kurusu, düşük kalori değeri ile dikkat çeker ve bu nedenle diyet listelerinde önerilebilir. Dut kurusu, evde kolayca yapılabilir ya da aktarlardan temin edilebilir, böylece sağlıklı bir yaşam tarzına adım atmak daha da kolay hale gelir.
İşte şifa deposu dut kurusunun faydaları…
Sindirim sistemini düzenler
Dut kurusu, özellikle mide problemleri yaşayanlar için etkili bir kuru yemiştir. Mide gazı, kabızlık ve şişkinlik gibi sindirim sistemi sorunlarına olumlu etkiler sağlar. Dut kurusunun sindirim sistemi üzerindeki bu olumlu etkileri, düzenli bir sindirim sürecine katkıda bulunarak mide sağlığını destekler. Aynı zamanda vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Kanser riskini düşürür
Dut kurusu antioksidan bakımından zengindir ve bu sayede kanserli hücrelerin üzerinde olumlu etkileri vardır. Prostatta oluşabilecek tümörleri engelleyebilir.
Kalp sağlığını korur
Dut kurusu kalp sağlığını destekleyecek kadar potasyum içerir. Potasyum içeriği yüksek olan dut kurusu kan basıncını düzenlemeye yardımcı olarak kardiyovasküler hastalık riskini düşürür.
Kansızlığa iyi gelir
Dutun içinde kansızlığı giderecek ölçüde demir bulunur. Demir bakımından da zengin olan dut kurusunu özellikle kış aylarında tüketmek kansızlığın önüne geçilmesini sağlar.
Kemik gelişimini destekler
Dutun içerisinde aynı zamanda yoğun miktarda kalsiyum bulunur. Bu sayede yüksek oranda kalsiyum içerdiği için kemik ve dişlerde de etkisi ciddi oranda yüksektir.
Göz sağlığını korur
A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığına oldukça faydalıdır.
Göz bozukluklar gibi rahatsızlıklara olumlu etkisi olduğu gibi aynı zamanda göz tansiyonuna da olumlu etkileri bulunur.
Antioksidan kaynağıdır
Antioksidan deposu olan dut bir avuç kadar tüketilirse vücut direncini artırır.
Sağlığınız için dut kurusu tüketimini bir alışkanlık haline getirmeyi unutmayın. Düzenli tüketim haline geçmeden önce de doktorunuza danışmayı ve onun bilgisi dahilinde tüketmeyi unutmayın lütfen.
Sağlıkla kalın!