Haber Başlığı

Ergenlik döneminin başlamasıyla, kadın vücudu bir dizi değişiklikten geçer. Bunlardan en dikkat çekici olanı kadın memesinin gelişimidir. Başlangıçta meme uçlarının altında, meme tomurcukları olarak bilinen ve zamanla olgun memelere dönüşen küçük doku kalınlaşmaları gelişir. Bu meme büyümesi yaklaşık 17 ila 18 yaşlarında tamamlanır. Ancak bu, memelerin sonradan değişemeyeceği anlamına gelmez.

 

1. Kilo aldıktan sonra daha dolgun göğüsler

Kadın memesi esas olarak yağ dokusundan oluşur. Kural olarak, kilo alımı da göğüslerinizin boyutunun büyümesine neden olur. Bu aynı zamanda tersi şekilde de çalışır. Kilo verdikçe kup boyutunuz da küçülür.

2. Hamilelik nedeniyle artan göğüs boyutu

Göğüs boyutu da hamilelik sırasında daha dolgun hale gelir. Göğüs bebeği beslemeye hazırlanırken, laktosit adı verilen süt üreten hücreleri oluşturur. Bazı kadınlar göğüslerinin değiştiğini hemen fark eder. Diğer hamile kadınlar doğumdan hemen öncesine ve sonrasına kadar herhangi bir farklılık görmezler.

3. Hormonal değişiklikler nedeniyle büyük göğüsler

Doğum kontrol hapı veya spiral gibi hormonal kontraseptifler de kadın memesi üzerinde son derece etkilidir. İçerdiği östrojen hormonu memelerin şişmesine neden olan su tutulmasına yol açar.

4. Yaşla birlikte daha büyük göğüsler

Aslında yaş da göğüslerimizin büyümesine neden olan bir faktör olabilir. Birçok kadın için menopoz göğüslerin büyümesine neden olur. Dokunun değişmesi nedeniyle daha fazla yağ depolanır, bu da memenin daha büyük ve daha yumuşak olmasına neden olur. Bu süre zarfında östrojen eksikliği de meme büyümesine katkıda bulunan su tutulmasına neden olabilir.

5. Egzersiz yapmak göğüsleri daha sıkı yapar

Daha fazla spor yapıyorsanız ve kendiniz için ağırlık antrenmanı keşfetmişseniz, bunun meme büyüklüğünüz üzerinde de etkisi olabilir. Göğüs kaslarının hedeflenen eğitimi, göğüsleri kaldırır ve daha dolgun ve dolgun görünmesini sağlar.