Yeni yapılan kapsamlı bir araştırma, kahvaltıyı atlayan çocukların daha mutsuz olduklarını ortaya koydu. 10 ila 17 yaş arası gençlerin verilerinin incelendiği bu çalışmada, kahvaltı yapma sıklığının arttıkça çocukların yaşam memnuniyetinin de arttığı belirlendi.
Araştırmanın sonuçlarına göre, düzenli olarak kahvaltı yapan çocuklar, kahvaltı yapmayan veya nadiren yapan çocuklara kıyasla hayatlarından daha fazla memnuniyet duyuyor.
En yüksek yaşam memnuniyeti puanları, her gün kahvaltı yapan çocuklarda gözlemlenirken, en düşük puanlar kahvaltı yapmayan çocuklarda bulundu. Araştırmacılar, bu durumun kahvaltının vitamin ve besin değerlerinin çocukların okulda konsantrasyonlarını artırmasıyla ilgili olabileceğini düşünüyor.
Portekiz’de yapılan bu çalışma, her gün kahvaltı yapan çocukların yaşam memnuniyetinin en yüksek seviyede olduğunu gösterdi.
Öte yandan, kahvaltı yapmayan çocukların yaşadığı Romanya ise en düşük yaşam memnuniyeti puanlarına sahip ülke olarak öne çıktı. Araştırmanın sonuçları, aynı zamanda sosyo-ekonomik faktörlerle de ilişkilendiriliyor.
Kahvaltıyı atlayan ergenler arasında daha düşük ruh hali ve daha yüksek anksiyete, stres ve depresyon vakalarına rastlandı. Ayrıca, yeterli bir kahvaltı, bilişsel işlev için gerekli enerji ve besinleri sağlar ve konsantrasyonu, hafızayı ve öğrenme yeteneğini artırmakta.