Haber Başlığı

Değerli taşlar ve mücevherlerle ilgili merak, son zamanlarda enerjik taşlara yönelmeye başladı.

Artık pahalı hediyeliklerin yerini, enerjisiyle dikkat çeken taşlar alıyor.

Özellikle doğal taşlar, kötü enerjiden korunmak, sağlıklı kalmak, şansı artırmak gibi birçok nedenden dolayı tercih ediliyor.

Bu trendin öne çıkan taşlarından biri ise sitrin taşı.

Peki, sitrin taşı ne işe yarıyor? Sitrin taşının özellikleri ve faydaları neler?

Sitrin taşı özellikleri

Doğanın gizemli armağanları arasında yer alan sitrin taşı, soluk sarı rengiyle dikkat çeken ve kuvars grubuna ait bir taştır. Yunanca'da "limon" anlamına gelen "citron" kelimesinden türetilen adıyla bilinir.

Sitrin taşının en dikkat çekici özelliklerinden biri, içinde donmuş su bulundurmasıdır. Bu, taşın kırılması durumunda suyun sıvı hale dönüşeceği anlamına gelir.

Oldukça sert ve dayanıklı bir yapıya sahip olan sitrin taşının işlenmesi ise son derece zorlu bir süreç gerektirir.

Antik çağlardan günümüze, sitrin taşı çeşitli alanlarda kullanılmıştır. Özellikle eski dönemlerde, yılan sokmalarına karşı koruyucu bir etkiye sahip olduğuna inanılmıştır.

İçeriğinde demirin yanı sıra oksijen, silisyum, kalsiyum, sodyum, lityum, magnezyum ve alüminyum gibi mineraller bulunduran sitrin taşı, günümüzde İspanya, ABD, İngiltere, Brezilya, Rusya ve Madagaskar gibi ülkelerde çıkarılarak işlenmektedir.

Sitrin taşı ne işe yarar?

Sitrin taşı, hem maddi hem de manevi anlamda bereketi simgelerken, ona atfedilen birçok olumlu özellikle insanların ilgisini çekiyor. Özellikle, sitrin taşı taşıyanların parasal bolluğunun artacağına inanılıyor.

Bununla birlikte, sitrin taşının radyasyonun zararlı etkilerinden koruyucu olduğu da biliniyor.

Ayrıca, sitrin taşının kişinin ufkunu genişlettiği, başarıya katkı sağladığı ve stresi azalttığına inanılıyor.

Antik çağlardan beri, sitrin taşının yılan zehirlenmelerine karşı koruyucu olduğuna inanılırken, antioksidan özelliği sayesinde vücudu zehirli maddelerden arındırmaya yardımcı oluyor.

Ayrıca, kadın sağlığına da olumlu etkileri olduğu söyleniyor; özellikle menopoz dönemindeki bunalımlı durumları hafiflettiği belirtiliyor.