Haber Başlığı

Green Card başvuruları Ekim'in ilk haftası başlayacak. Green Card çekilişini kazanmak için için şansınızı artıracak ipuçları hazırladık. İşte Green Card başvuru ve şans arttırma ipuçları…

Başvuru Sürecinde Dikkat Edilecek Noktalar

1. Resmi Başvuru Sitesini Kullanın

Öncelikle defalarca gördünüz ancak tekrar hatırlatmakta fayda var. Tek ama tek başvuru noktası https://dvprogram.state.gov bu sitedir. Herhangi bir ücret ödenmiyor. Green Card için sizden ücret isteyenlerden uzak durun.

2. Formu Doğru Doldurun

Formu doldururken dikkat edilmesi gereken en temel şey türkçe karakter kullanmamak. Sonuçta Kentucky'de incelenen bir dosya ve Türkçe karakter kullanmak bazı problemler doğurabilir. Bilgilerinizi doğru inceleyemeyebilirler.

3. Kimlik Bilgilerinizi Doğru Girin

Pasaport zorunluluğu kaldırıldı. Pasaportsuz tüm işlemlere devam edebilirsiniz. Pasaport yerine kimlik buradaki kılavuzumuz olacak ve üzerindeki bilgileri doğru gireceğimiz kılavuz kimlik olacak.

Eğer adınız "Şerife Açık" ise bu ismi "Serife Acik" olarak gireceksiniz. Eğer başka isminiz yok ise "No Middle Name" kutucuğuna tıklayınız.

4. Fotoğraf Yükleme İpuçları

Fotoğrafınızı yüklerken bilgisayarınıza kaydettiğiniz fotoğraf isminde Türkçe karakter kullanmayın. Fotoğraf ölçüsü 600 en ve 600 boy olmalı ve mümkünse 100KB'den küçük olmalı.

5. E-posta Adresinizi Doğru Girin

En önemli aşamalardan birisi E-Mail'in doğruluğu. Zaten öneminden ötürü önce soruluyor sonra confirm edip tekrar girmenizi istiyor. DİPNOT: Eşiniz üstünden de başvuru yapıp şansınızı artırabilirsiniz burada ayrı ayrı e-mail kullanın.

6. Eğitim ve İş Deneyimi

Bu başvuruyu yapabilmeniz için en az lise mezunu olmanız gerekmekte. Değilseniz başvuru yapamayacaksınız. Lise mezunu değilseniz bazı sertifikalarınız olmalı. 

7. Aile Bilgilerinizi Doğru Girin

Evlilik durumunuz önemli çünkü; girdiğiniz bilgilerle birlikte sonraki sayfalarda eşinizin de bilgilerini gireceksiniz. Çocuk kısmında 21 yaş altında evlenmemiş çocuk bilgisi girebilirsiniz.

Başvuru Tamamlama ve Sonrası

Tüm bilgileri doğru girip kontrol ettikten sonra SUBMIT diyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvuru tamamlandıktan sonra bir onay ekranı göreceksiniz. Buradaki "Confirmation Number"ı kesinlikle kaydediniz. İlerleyen zamanlarda başvuru sonucuna buradan bakacaksınız.