Ağlayarak rahatlayın!

Gözyaşları, ruhunuzu rahatlatmanın en doğal yolu. Bazen toparlanmak için önce ağlamaya ihtiyaç duyabiliriz.

Ağlayıp rahatlamayı tavsiye edenleri sıkça duyuyoruz, ancak bazı zamanlarda gözyaşlarımızı serbest bırakmakta zorlanıyoruz. İçsel bir boşalmayı yaşamak için önerilere göz atmak, duygusal yüklerimizi hafifletmek için önemli bir adım olabilir. 

  1. Derin nefes almak, zihinsel ve duygusal dengeyi sağlarken, duygusal boşalmaya da kapı aralayabilir. Nefes çalışmaları yaparak rahatlayabilir veya gözyaşlarına boğulabilirsiniz.
  2. Dışarıda yürüyüş yapmak, zihin ve ruh sağlığınız üzerinde olumlu etki yaratır. Düşüncelerinizle baş başa kalarak içsel çatışmalarınızı yüzeye çıkarmak için mükemmel bir fırsat sunar.
  3. Seçtiğiniz bir şarkıyı dinleyerek duygularınızı serbest bırakabilirsiniz. Müzik, ruh halinizi etkileyerek gözyaşlarınızın akmasına neden olabilir.
  4. Egzersiz, duygusal enerjiyi serbest bırakmanın etkili bir yoludur. Yoga, boks gibi aktiviteler, içsel gerginliğinizi azaltarak ağlamanıza yardımcı olabilir.
  5.  Üzücü bir hikâye okumak, duygusal yüklerinizi hafifletir. Hikâyenin akışına kapılıp gözyaşlarınızı serbest bırakabilirsiniz.
  6. Duş alarak yalnız kalmak, hem fiziksel hem de ruhsal bir temizlik sağlar. Suyun akışıyla birlikte gözyaşlarınız da serbest kalabilir.
  7. Duygularınızı açabileceğiniz bir arkadaş veya aile üyesiyle konuşmak, içsel yüklerinizi hafifletebilir. Bu samimi konuşmalar gözyaşlarını tetikleyebilir.
  8. Kendinizi ifade etmek için yazı yazın. Bir mektup kaleme almak, hislerinizi dışa vurmanıza ve ağlamanıza yardımcı olabilir.
  9. Basit esneme hareketleri, gözyaşı kanallarını uyarır ve gözyaşlarınızın akmasına yardımcı olabilir.

Gözyaşlarınıza baskı yapmamalısınız. Amacınız sadece kendinizi daha iyi hissetmek. Eğer gözyaşlarınız akmıyorsa, belki de şu an için ağlayacak bir sebep yoktur. Vücudunuza güvenin ve ona ihtiyacı olduğu duygusal rahatlamayı sağlamak için yardımcı olun.

İlginizi çekebilir

  1. Her sabah sizi uyandıran ne?
  2. Ağlayarak rahatlayın!
  3. Hayvanlarla neden bağ kurarız?