Bebeğin ağlamasına izin vermek doğru mu?

Sonuç olarak, bebeklerin ağlamasına zaman tanımanın, onların gelişiminde olumlu etkiler yaratabileceği görülüyor. İşte detaylar...

Yeni bir araştırma, bebeklerin ağlamasına zaman tanımanın aslında onların gelişimine katkıda bulunabileceğini gösteriyor. Anne babaların bebeğin küçük ağlamalarını duyduğunda hemen harekete geçmeleri yaygın bir refleks olsa da, bu yöntem üzerinde yapılan yeni çalışmalar farklı bir tablo sunuyor.

The Journal of Child Psychology and Psychiatry tarafından yapılan son araştırmalar, bebeklerin ağlamasına izin vermenin hiçbir olumsuz etkiye yol açmadığını ortaya koydu.

Bebeklerin gelişiminde herhangi bir davranışsal bozukluk gözlemlenmezken, anne-bebek bağının da zarar görmediği belirlendi. Kısacası, bebeğin ara sıra ağlamasına izin vermek, düşündüğünüz kadar zararlı değil.

Başka bir araştırma, geceleri ağlamaya bırakılan bebeklerin daha iyi bir uyku düzenine sahip olduğunu gösterdi. Deneyde bebekler iki gruba ayrıldı: ağlamalarına izin verilenler ve yatmadan önce kucaklananlar. İlk gruptaki bebeklerin daha az uyanıp, daha hızlı uykuya daldıkları gözlemlendi.

Bebeğinizin ihtiyaçlarına hemen yanıt vermemek, ona kendi kendini sakinleştirmeyi öğretme fırsatı sunabilir. Profesör Dieter Wolke, bebeklerin kendilerini sakinleştirmeyi öğrenmek için biraz yalnız kalmaya ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. Bu alışkanlık, yalnızca gündüzleri değil, geceleri de onların kendi kendilerine uykuya geçmelerine yardımcı olabilir.

Bazı bebekler, fazla uyarıldıklarında enerjilerini bırakmanın en iyi yolunun ağlamak olduğunu öğrenirler. Bu süreç, bebeklerin uyanıklıktan uykuya geçişi öğrenmeleri için gereklidir. Çoğu ebeveyn, bu yöntemi uyguladıktan sadece birkaç gün içinde olumlu sonuçlar aldıklarını bildiriyor.

Ağlamaya bırakma yöntemi, çocukların daha az titiz ve yaramaz olmalarına yardımcı olabilir. Bu yöntem, çocukların kendi kendilerini yatıştırmalarını gerektirdiği için, zamanla daha az öfke nöbeti geçirebilirler. Günlük yaşamda kendilerini daha mutlu hissederler ve uyku saatleri artık bir sorun oluşturmaz.

Kendini sakinleştirme becerisini kazandıktan sonra, çocuklar gece uyandıklarında tekrar uykuya dalmakta zorlanmazlar. Ebeveyn yardımına ihtiyaç duymadan kendi başlarına uykuya geçebilirler, sadece emin olmak için ebeveynlerinin yakınlarda olduğundan emin olmak için ağlayabilirler.

İlginizi çekebilir

  1. Bebekli bir hayata adapte olmak
  2. Kız çocukları için parfümler tehlikeli olabilir!
  3. Bebeğin ağlamasına izin vermek doğru mu?