Cilt yenilenmesi için hangi besinler tüketilmeli?

Hepimiz zaman zaman yorgun ve donuk görünen bir ciltle karşılaşabiliriz. Kusurlu ciltler ve bakımsız saçlar kendimizi kötü hissettirebilir. İşte böyle anlarda cildimizi yenilemek için neler yapabileceğimizin ipuçları burada!

Cildinizi yenilemenin evde mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Hem cilt bakımı hem de sağlıklı beslenme ile cildinizi tazeleyebilir, yenileyebilirsiniz!

Cilt bakımı, medikal ve kozmetik olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Cildinde ciddi sorunlar yaşayanlar dermatoloji uzmanlarından yardım almalı. Ancak, cildinizde büyük problemler yoksa, evde yapabileceğiniz basit uygulamalarla da cildinizi temizleyebilir ve besleyebilirsiniz.

Kuruyan cildiniz için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Ancak, akneli ve yağlı ciltler bu yağı kullanmaktan kaçınmalıdır. Cildinizi nemlendirmek yaz tatili sonrası veya kışın soğuk havadan sonra oldukça önemlidir. Sadece bakım yapmak değil, tükettiğiniz besinler de cildinizin sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

Peki, cildinizi yenilemek için hangi besinleri tüketmelisiniz?

  1. Yumurta: Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta, bol miktarda protein içerir ve kolajeni besler. Yumurtanın beyazı, kolajeni oluşturan amino asitler bakımından zengindir. Her gün bir haşlanmış yumurta tüketerek cildinizin sağlığını destekleyebilirsiniz.
  2. Somon: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan somon balığı, cildin esnek ve nemli kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda iltihabı azaltarak kızarıklık ve sivilceleri de önler. Haftada bir somon tüketmeye özen göstermek, hem genel sağlığınıza hem de cilt sağlığınıza katkıda bulunur.
  3. Avokado: A, B, K ve E vitaminleri ile zengin olan avokado, cildin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Salatalarda, smoothielerde veya püre olarak tüketebilirsiniz.
  4. Domates: Likopen açısından zengin domates, güçlü bir antioksidandır ve ciltte yaşlanma etkilerini azaltır. Likopenin etkisi ısı ve yağ ile artar, bu yüzden hafif ısıtılmış domates veya domates salçası tercih edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

  1. Saç boyası kör eder mi?
  2. En çok beğenilen saç kesimleri!
  3. Pespembe makyaj trendi: Coquette