Hem peynir hem patlıcan sevenleri mutlu eden tarif: Peynirli patlıcan ruloları!

Bu farklı ve lezzetli tarif, hem ana yemeklerde hem de atıştırmalık olarak harika bir seçenek. Deneyin, sevdiklerinizi şaşırtın!

İşte lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir tarif: Peynirli Patlıcan Rulosu! Patlıcanın hafif kızartılmış dilimleri, içindeki peynir harcıyla buluşarak enfes bir tat oluşturuyor. 

İhtiyacınız olan malzemeler:

Yapılışı

1. Patlıcanları yıkayın ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Dilimleri tuzlu su içinde 10-15 dakika bekletin. Bu süreç, patlıcanların acısını alır. Sonrasında bol suyla yıkayıp kurulayın.

2. Büyük bir tavada veya ızgarada orta ateşte zeytinyağıyla patlıcan dilimlerini her iki tarafı da hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişen dilimleri bir tabağa alarak soğumaya bırakın.

3. Bir kapta ezilmiş beyaz peyniri veya lor peynirini, rendelenmiş sarımsağı (isteğe bağlı), süt veya krema, tuz ve karabiberi karıştırın. Homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.

4. Her patlıcan dilimine peynirli harçtan bir miktar yayın. Dilimleri rulo şeklinde sarın ve bir tepsiye dizin.

5. Patlıcan rulolarını dilimlenmiş maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz!

İlginizi çekebilir

  1. Çıtır çıtır lezzet: Kızarmış kaşar kroket
  2. Kahvaltınız şenlensin: Ahududu reçeli
  3. Çıtır çıtır, doyurucu ve hafif: Fırında nohut cipsi