Yazın yüzen çocukların en büyük korkusu: Yüzücü kulağı

Yaz aylarının sıcak günlerinde deniz ve havuz keyfi, maalesef dış kulak enfeksiyonlarının da artmasına neden olabiliyor. Çocuğunuz için alabileceğiniz önlem aşağıda!

Bu dönemde dış kulak enfeksiyonlarının sıkça görülüyor. Bu tür enfeksiyonlar, halk arasında 'yüzücü kulağı' olarak da bilinir ve tedavi edilmezse ciddi işitme sorunlarına yol açabilir.

Dış kulak enfeksiyonunun belirtileri arasında kulakta kaşıntı, şiddetli ağrı, kulaktan sarı ya da yeşil renkli kötü kokulu akıntı, kulak tıkanıklığı, işitme kaybı ve kulakta kızarıklık ile şişlik yer alabilir. 

Sıcak ve nemli ortamların bakteriler ve mantarların hızla üremesine zemin hazırlar. Özellikle havuzda veya denizde suyun kulağa fazla kaçması, mikropların üremesi için uygun bir ortam oluşturur.

Enfeksiyonun önüne geçmek için kulak çubuğu gibi sert cisimlerle kulağa müdahale edilmemesi gerekir, havuz ve denizde su geçirmeyen kulak tıpalarının kullanılmasının önemlidir. Ayrıca, enfeksiyonların sık tekrarını önlemek için başlık kullanımı öneriliyor.

Suya maruz kaldıktan sonra kulakların iyice kurutulması gerekir.

Yüzdükten veya duş aldıktan sonra başınızı ve kulak kepçelerinizi hareket ettirerek suyun dışarı akmasını sağlayın. Kulaklarınızı temiz ve kuru bir pamukla veya havlu ile dıştan kurulayın. Saç kurutma makinesiyle de kulağınızı nazikçe kurutabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

  1. Kız çocukları için parfümler tehlikeli olabilir!
  2. Bebeğin ağlamasına izin vermek doğru mu?
  3. Okuldan dönen çocuk nasıl karşılanmalı?