Haber Başlığı

1- Güneş Kreminizi Cilt Tipinize Göre Seçin

Güneş kremleri mineral ve kimyasal olarak ikiye ayrılıyor. Kimyasal koruyucuların içeriğinde UV ışınlarını emip filtre görevi gören oktinoksat ve oksibenzon bulunurken mineral ürünlerde ise fiziksel koruma sağlayan ve UV ışınlarını geri yansıtan çinko oksit veya titanyum oksit bulunuyor. Hassas yapılı bazı ciltler kimyasal koruyuculara tepki verirken mineral ürünlerin bazılarındaysa ciltte beyaz iz bırakma gibi problemler olabiliyor. Bu yüzden cilt yapınızı ve davranışını bilerek en doğru formülasyonu seçmeye dikkat etmelisiniz. Ya da örneğin kuru bir cildiniz varsa daha nemlendirici ürünleri, terlemeye meyilliyseniz suya dayanıklı alternatifleri deneyebilirsiniz.

   

2- Yüksek Koruyucu Ürünler Kullanın

Cildinizi güneşten tam anlamıyla korumak için yüksek faktörlü güneş koruyucu ürünler tercih edin. Ancak abartıya kaçmaya gerek olmadığının da altını çizelim. En az 30 faktör ve maksimum 80 faktörlü bir güneş koruyucu kullanarak, cildinizi UVA ve UVB ışınlarından etkili bir şekilde koruyabilirsiniz.

   

3- Doğru Miktarda Ürün Kullandığınızdan Emin Olun

Söz konusu güneş koruyucu olduğunda optimum uygulama miktarını bulmak önemli. Yaklaşık bir çay kaşığı kadar güneş koruyucuyu yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayarak doğru oranı elde edebilirsiniz. Bir diğer yöntem de 13 nokta tekniği. 3 alına, 3’er tane yanaklara, 2 çeneye ve 2 tane de burun üstüne nokta koyarak kendiniz için mükemmel miktarı elde edebilirsiniz.

     

4- Son Kullanma Tarihine Bakın

Bir önceki yazdan kalma ürününüz üzgünüz ama artık yeterince etkili değil. Güneş koruyucunuzun son kullanma tarihi oldukça önemli. Eski veya süresi dolmuş güneş koruyucuları etkili olmayabilir ve cildinizi yeterince koruyamayabilir. Bu yüzden kreminizin tazeliğinden emin olmanızda fayda var.

5- Gün Sonunda Cildinizi Temizleyin

Güneş koruyucu ürünlerin gün sonunda gözenekleri tıkayabileceğini unutmayın. Bu kremleri bir nemlendirici gibi değil, makyaj ürünü gibi düşünün. Dolayısıyla, makyaj yapmadığınız günlerde bile düzenli olarak cilt temizleme rutininizi uygulayarak cildin nefes almasını sağlayın.

6- Koruyucunuzu Sık Sık Yenileyin

Koruyucu ürünlerin aktifliği dakikalar geçtikçe azalıyor. Özellikle suyla temas veya terleme ise koruyuculuğun azalma hızını artırıyor. Bu yüzden güneş koruyucunuzu belirli aralıklarla – 2, 3 saatte bir- tekrar uygulayarak etkili bir koruma sağlayabilirsiniz.

 

7- Sadece Yüzle Sınırlı Kalmayın

Güneş korumasını sadece yüzünüze uygulamak yeterli değil. Diğer açıkta kalan bölgeleri de unutmamalısınız. Boyun, kollar ve bacakların yanında el üstleri, göz kapakları ve dudakları da unutmadığınızdan emin olun.

 

8- Zamanlamayı İyi Ayarlayın

Kimyasal koruyucuların aktive olması için yaklaşık 20 dakika – yarım saatlik bir zaman gerekli. Bu yüzden güneşe çıkmadan, ürünü yeterli bir süre önce sürdüğünüzden emin olun. Makyajınızı yapmadan önce cildin ürünü iyice emmesini bekleyin.