Haber Başlığı
1) Kalın olmayan ince kitaplar ile başlamak

İlk etapta kalın 500-600 sayfalık klasik serilerle başlamak yerine daha az sayfa sayısı olan kıza kitaplarla başlamak sizin için doğru bir seçim olacaktır. Bunu tıpkı spora başlamak isteyen bir insanın ilk günden birdenbire ağırlığı çok fazla olan bir halteri seçerek kendini zorlamasına benzetebiliriz. İlk başlarda kendinize uygun olmayan bir ağırlığı kaldırmaya çalışırsanız size hiçbir faydası olmaz aksine kendinize zarar verirsiniz. Kitap okuma alışkanlığınız henüz yoksa mutlaka ince kitaplardan başlamalısınız.

2) Uygun ve doğru kitap seçimi yapmak

Kendi zevklerinizi göz önünde bulundurarak kitap seçimi yapabilirsiniz. Sırf bir kitap popüler olduğu için onu okumaya çalışırsanız bu sizi kitap okumaktan soğutabilir. Bilim kurgu tarzı veya biyografi sevebilirisiniz, gidipte politik veya aşk kitabı okumaya çalışmak başlangıçta sizi kitap okumaktan soğutabilir. Zevklerinize uygun kitaplar seçmekle başlamak sizin için en doğru yoldur.

3) Çantanız da kitap bulundurmaya özen gösterin!

Uzun süren yolluklar da; otobüs, minibüs, tren, vapur ve metrobüs yolculuklarında… Hastane sıralarında, uzun ders aralarında kitap okuyabilirsiniz. Aslında günlük hayatta çok fazla boş vaktiniz olduğunu fark edeceksiniz ve bu vakitleri kitap okumaya ayırmaya özen gösterin. Sanki hiç bitmeyecek gibi hissettiren yollarda kitap okuyun, zamanın nasıl geçtiğini siz bile fark etmeyeceksiniz!

4) Sayfa kuralı oluşturun ve günlük limit belirleyin

İstikrar sağlayabilmek için kendinize mutlaka sayfa kuralı koyun. Günde en az 30 sayfa okumayı hedefleyebilirsiniz. Günlük olarak hiç bozmadan 30 sayfa okumak elbette doğru değil.  Mutlaka üçer beşer sayfa sayısını çoğaltın. Ay sonunda bir bakmışsınız gün de 100 sayfa okuyorsunuz. Bu yöntemle hem yavaş yavaş kendi rekorlarınızı kıracaksınız hem de okumaktan keyif alacaksınız.

5) Çeşitli kitap klüplerine üye olmak

Okuduğunuz kitaplar üzerine fikir alışverişi yapmak, farklı bakış açısı kazanmak adına kitap klüpleri sizin için çok faydalı olabilir. Hem sosyalleşmiş hem de bilgilenmek gibi eylemlerin bir arada olduğu kulüpler sayesinde yeni kitaplar okumaya başlayabilir yeni dostluklar edinebilirsiniz.